Wat is een bandenstelling?

Wat is een bandenstelling? Een magazijnstelling die speciaal is ontworpen om autobanden, motorbanden, fietsbanden, etc. in op te bergen. Door gebruik te maken van een bandenstelling kunt u aanzienlijk meer werkruimte besparen. De stelling is eenvoudig te installeren en kan naar wens op maat ingericht worden. Een bandenstelling komt voornamelijk voor bij autogarages en in een verkleinde uitvoering bij een huisgarage.

Opslagsysteem

Met behulp van de bandenstelling kunt de banden op een logische wijzen opslaan. De bandenstelling biedt overzicht en neemt weinig ruimte in beslag. Door zijn compacte indeling kunt u de bandenstelling ook in uw huis-garage gebruiken. Zo bergt u uw winter- of zomerbanden naar alle tevredenheid op en houdt u voldoende ruimte over.

Creatief met bandenstelling

Een bandenstelling kan ook multifunctioneel zijn. Zo kunt u een deel van de bandenstelling omzetten in bijv. een werktafel of een schap waar je spullen in kunt opslaan. Een passend plank is het enige wat u nodig hebt.

Montage

De bandenstelling beschikt over een inhaak-systeem. Twee of meerdere staanders overeind en vervolgens de liggers op gewenste hoogte in de staanders inhaken. Het monteren van deze stelling is gemakkelijk en veilig. Wel raden wij aan om de stelling met minimaal twee personen te installeren.

Wat is het verschil tussen gebruikte en een nieuwe Bandenstelling?

Verschil tussen gebruikte en nieuwe bandenstelling. Vanzelfsprekend gaat het bij een gebruikte Bandenstelling om een type dat eerder in gebruik is genomen. De gebruikte stelling bevat duidelijke gebruikssporen en kan hier en daar beschadigingen bevatten. Bij een nieuwe uitvoering kunt u gerust ervan uitgaan dat de stelling uit de “verpakking” komt. Hierbij gelden meestal de toegeschreven waarden en kunt u zich beroepen op fabrieksgarantie.

 

Nieuwe bandenstelling

Een gebruikte bandenstelling kan prima dienen. Het is belangrijk om eerst te kijken naar uw bedrijfsactiviteit. Waar moet de stelling aan voldoen, hoe zit het met de indeling, kan ik in de toekomst uitbouwen en hoe veilig is de gebruikte stelling voor mij. De prijs van een gebruikte stelling kan doorslaggevend zijn, maar denk eerst goed over de functionaliteit van de gebruikte stelling. Als dit goed binnen de wensen past, dan kunt u voor een gebruikte gaan. Wilt u in de toekomst wellicht uitbreiden, een bepaald onderdeel bij bijv. schade kunnen vervangen of een strakke uitstraling binnen uw bedrijf, dan kunt u gaan voor een nieuwe grootvakstelling. Deze is gemiddeld 20% duurder dan de gebruikte, maar biedt u meer voordelen aan zoals bijvoorbeeld 2 jaar fabriekgarantie en de mogelijkheid om specifieke onderdelen bij te bestellen ten behoeve van een reparatie of uitbreiding.Hoe kies ik de juiste bandenstelling?

Hoe kies ik de juiste bandenstelling? Het kiezen van de juiste bandenstelling is afhankelijk van een aantal praktische factoren. Voordat u opzoek gaat naar een bandenstelling kunt het beste eerst kijken naar de spullen die uiteindelijk in de stelling gaan komen. Hierbij is het belangrijk om te achterhalen welke afmeting de losse banden gemiddeld hebben. Vervolgens stelt u de ruimte vast waar de stelling gaat komen en bepaald u de beschikbare ruimte.

Waar dient de bandenstelling aan te voldoen?

Naast de bovenaan genoemde factoren wilt u wellicht een stelling aanschaffen die flexibel is. In een dynamische werkomgeving kan snel een wijziging plaatsvinden waarbij de opslag-indeling anders moet. Daarbij is het handig om over een flexibele stellingsysteem te beschikken. Dit systeem maakt het daarnaast ook mogelijk om bij een eventuele uitbreiding aan de bestaande stelling, uit te bouwen.

Temperatuur

De metalen grootvakstelling wordt snel warmer in warme plekken en sneller koud in koude plekken.

Prijs

De aanschafwaarde van de bandenstelling is ook hier afhankelijk van een aantal punten. Over het algemeen zijn gebruikte stellingen goedkoper dan nieuwe, maar kunnen uiteindelijk duurder uitpakken. Bij de aanschaf van een gebruikte stelling bent u een beetje bewust van de mogelijke risico’s. U twijfels bijv. aan de conditie van de stelling of u weet niet of de stelling bij het installeren wel compleet is. Bij een nieuwe stelling heeft u alle zekerheid en kunt u zich beroepen op uw recht van bedenktijd of garantie. Tenslotte wilt u uw kostbare tijd aan nuttige dingen besteden i.p.v. aan het retourneren van de stelling. Een ander voordeel bij nieuwe stelling is dat deze altijd bij te bestellen is. Wilt u de indeling wijzigen of is er een bepaald onderdeel krom, dan kunt u deze altijd los bijbestellen. Bij een gebruikte stelling is dat niet zo eenvoudig.

Naar productpagina