Werkbank kopen?

Werkbank kopen of ben je op zoek naar een robuuste werkbank met een sterk blad waar je zware en lichte werkzaamheden op kunt uitvoeren? Bekijk dan onze oersterke werkbanken gemaakt van stellingmateriaal. Onze werkbanken zijn in verschillende afmetingen te verkrijgen en zijn met of zonder houten onderschap te bestellen. De voordelen van onze werkbanken zijn:

  • Robuuste werkbank
  • Ergonomische werkhoogte
  • Duurzame materialen
  • Eenvoudige montage
  • Scherp in prijs!

Waar moet ik bij aanschaf van een werkbank op letten?

Wij raden aan eerst goed te kijken naar de verwachte werkzaamheden die u op de werkbank wilt gaan uitvoeren. Zijn het zware werkzaamheden, dan kiest u een wat stevigere werkbank uit. Wilt u de werkbank bij hobby-werkzaamheden gebruiken, dan kunt u kiezen voor een wat lichtere werkbank. Ook belangrijk om te weten is de beschikbare ruimte die u voor een werkbank beschikbaar hebt gesteld. Past de beoogde werkbank wel in uw werkplaats en dient de werkbank uit elkaar te moeten? Onze werkbanken worden altijd gedemonteerd geleverd en zijn eenvoudig te monteren. Lees  de 3 tips over de aanschaf van een werkbank of werktafel.

Werkbank / werktafel

Werkbank kopen of bent u op zoek naar informatie over de werkbank? Een werkbank wordt ook wel werktafel of inpaktafel genoemd. Er zijn twee soorten werkbanken, de houten werkbank en de metalen werkbank. Er zijn verschillende afmetingen werkbanken te verkrijgen die allen het doel hebben om allerlei lichte- en zware werkzaamheden uit te kunnen voeren.

Waar gebruik je een werkbank of werktafel voor?

De houten werkbank met of zonder bankschroef is voor bijna elke doe-het-zelver onmisbaar. Er kunnen diverse werkzaamheden op uitgevoerd worden. Denk hierbij aan het bevestigen van een bepaald metalen onderdeel, boren, slijpen, schaven, timmeren, etc. De werkbank kan tevens gebruikt worden als inpaktafel. Een bloemist kan op een paktafel de bloemen bewerken en inpakken of de werkbank kan als inpaktafel gebruikt worden bij het inpakken van producten die middels de webshop besteld zijn. Kortom, de werkbank heeft een brede functionele functie en kan zowel professionele als hobbymatige werkzaamheden prima verrichten.

De juiste werkbank kopen!

Op internet zijn talloze werkbanken in verschillende prijzen, maten en kleuren te vinden, maar hoe kies je de juiste werkbank uit. Onderaan geven wij een aantal tips over het kiezen van de juiste werkbank of werktafel.

Tip 1 : Bepaal het doel van de werkbank.

Het is belangrijk om eerst vast te stellen waar je de werkbank voor gaat inzetten. Gebruik je de werkbank voor je hobby, dan heb je genoeg aan een lichte werkbank of een hoge tafel. Worden er afwisselende werkzaamheden verricht zoals bijvoorbeeld het bewerken van metaal of zware onderdelen, dan is het goed om te kiezen voor een sterke en robuuste werkbank die zware werkzaamheden gemakkelijk aan kan. Je wilt tenslotte niet elke week een kapotte werkbank vervangen.

Tip 2: Meet de ruimte voor de werkbank eerst goed op.

Wij hebben allemaal wel ruimte te kort. Het is daarom belangrijk om eerst de ruimte die je beschikbaar stelt voor de werkbank goed op te meten alvorens je een werkbank koopt. Zoek je een werkbank voor het uitoefenen van je hobby, dan is een werkbank tot 160cm breed en ongeveer 60cm – 80cm diep voldoende. Wordt de werkbak bij serieuze kluswerkzaamheden toegepast, dan heb je grotere werkbank nodig van minimaal 2 meter breed en 1meter diep. Zo houdt je een prima afstand tot de muur. De muur kan je gebruiken om gereedschappen aan te hangen en bij een diepte van 1 meter kan je nog goed bij de gereedschappen komen.

Tip 3: Kies het juiste materiaal.

De werkbank moet ook bij zware werkzaamheden stabiel staan. De werkbank mag daarom niet gaan verschuiven en dient van een zware uitvoering te zijn. Het is daarom belangrijk te kiezen voor een metalen werkbank met een metalen frame. Dient de werkbank als lastafel, dan dient er een metalen werkblad op te liggen. In alle gevallen kunt u kiezen voor een houten werkblad. Het werkblad dient wel goed dik te zijn zodat het blad tijdens de werkzaamheden niet kapot gaat bij inslaan van bijvoorbeeld een spijker.

Heeft u een vraag over uw toekomstige werkbank? U kunt ons gerust bellen via 033-844 75 11