Wat is een palletstelling?

Een palletstelling is een magazijnstelling waar goederen op pallets in worden opgeslagen. De palletstelling bestaat uit staanders(ook wel jukken genoemd) en liggers.

De staanders en liggers hebben verschillende afmetingen en draagvermogen en kunnen flexibel ingedeeld worden. Daarnaast is de palletstelling te verkrijgen in verschillende diepte-afmetingen. De mees gangbare palletstelling heeft een diepte van 1100mm en is geschikt voor de opslag van europallets.

Door toepassing van legborden in de palletstelling kan de palletstelling ook dienen als opslagsysteem voor uiteenlopende producten.  Er zijn talloze merken en systemen palletstellingen op de markt te vinden.

Palletstellingen gebruikt of nieuw kopen?

Gebruikte palletstelling of nieuwe palletstelling? Bent u op zoek naar een palletstelling en wilt u het verschil tussen een nieuwe en gebruikte palletstelling weten. Wij leggen het graag aan u uit.

Gebruikte palletstellingen

Gebruikte palletstellingen bevatten meestal gebruikerssporen zoals krassen, roest en verfschade op de staanders en liggers. Tevens kan het voorkomen dat een gebruikte magazijnstelling schade bevat. In meeste gevallen worden gebruikte stellingen gecontroleerd en in goede staat verkocht, of de verkoper informeert de koper over de gebreken van de gebruikte stelling. De prijs van de gebruikte magazijnstelling ligt in vergelijking met de nieuwe magazijnstelling lager. Echter kan het voorkomen dat u in de toekomst dezelfde gebruikte stelling niet kunt bijbestellen waardoor u niet op dezelfde stelling kunt aanbouwen. Dit betekent dat u dan op zoek moet gaan naar een ander soort stelling. Wat u o.a. verder moet weten over de gebruikte magazijnstelling:

  • gebruikte stelling kan hetzelfde draagkracht hebben als nieuwe stelling.
  • Bevat geen garantie
  • let bij aanschaf goed op schade en overige gebreken.
  • gebruikte palletstelling kan incompleet zijn.
  • vraag altijd naar de conditie van de stelling.

Nieuwe palletstelling

De prijs van de nieuwe palletstelling ligt hoger dan de gebruikte palletstelling. Het voordeel van nieuwe stelling is dat deze geen onderhoud vereist en veel langer mee kan. De nieuwe palletstelling is voorzien van de laatste technische ontwikkelingen waarbij het mogelijk is om uw magazijn zo efficiënt mogelijk in te richten. Een nieuwe palletstelling bestand uit één kleur en systeem geeft uw magazijn een professionele uitstraling.

  • Nieuwe palletstelling gaat relatief langer mee dan gebruikte stelling.
  • losse onderdelen zijn makkelijk te verkrijgen.
  • Heeft de voorkeur bij wettelijke keuring.
  • Biedt meer efficiency aan uw magazijn.
  • Nieuwe stellingen worden met fabrieksgarantie aangeboden.

Waar moet ik bij aanschaf van een gebruikte palletstelling op letten?

Aller eerst is het belangrijk vast te stellen waar u de gebruikte of de nieuwe magazijnstelling voor gaat gebruiken. Is de magazijnstelling bijvoorbeeld nodig om voedselwaren in op te slaan? Dan is het in verband met hygiëne sterk aan te raden om te kiezen voor een nieuwe stelling. Wordt de stelling bijvoorbeeld in een opslagmagazijn gebruikt waar diverse goederen opgeslagen worden, dan kunt u prima een gebruikte magazijnstelling toepassen.

Bij het aanschaffen van een gebruikte stelling is het belangrijk om te kijken naar de conditie van de gebruikte stelling. Is de stelling onbeschadigd, is er sprake van roest en wat mag de gebruikte magazijnstelling aan draagvermogen hebben? Houdt daarnaast rekening mee dat de stelling eventueel door een deskundige onafhankelijke inspecteur gekeurd dient te worden. Over het algemeen voldoen de gebruikte stellingen goed aan de veiligheidsvoorschriften wanneer deze bij een deskundige verkoper worden aangeboden. Meer informatie over gebruikte magazijnstellingen vindt u hier.

Gebruikte palletstelling of nieuwe palletstelling?

Gebruikte palletstelling of nieuwe palletstelling kunnen aanzienlijk van elkaar verschillen. Het inrichten van uw magazijnruimte vergt tijd en inspanning. De ruimte wil je tenslotte in een keer goed inrichten zonder dat je de magazijnstelling elk keer onnodig hoeft te verbouwen, maar hoe doe je dat?

In het artikel magazijnstellingen: zo kies je de juiste dat te lezen is op logistiek.nl wordt goed uitgelegd waar je als potentiële en huidige gebruiker van stellingen rekening mee dient te houden bij aanschaf van magazijnstellingen. Wij beschrijven in het kort de belangrijkste bevinden uit het artikel.

Goede voorbereiding is het halve werk
Een aantal essentiële factoren waar je als koper o.a. rekening mee dient te houden zijn; de afmeting van uw oppervlakte, de indeling van het magazijn, afmeting van de pallets of artikelen, gewicht van de opslag, breedte van gangpaden en beveiliging. Deze informatie is zeer nuttig bij het kiezen van een efficiënte magazijnstelling. Daarnaast biedt deze informatie de stellingleverancier een helder beeld waardoor er effectief en sneller gezocht kan worden naar de juiste magazijnstelling.

Kies een stelling die lang mee gaat
Wat zijn de doelstellingen van uw bedrijf en hebben deze invloed op eventuele uitbreiding in uw magazijn? Wanneer je een groei of wijziging in bijvoorbeeld de voorraden verwacht, dan is het verstandig daar per direct rekening mee te houden. Het heeft namelijk geen zin om elk jaar de stelling te vervangen of om te bouwen. Een beetje ruimte meer is beter dan ruimte te kort.

Denk aan uw personeel
De voorraden in de stelling verschillen meestal in afmeting en gewicht. De keus voor een juiste magazijnstelling voorkomt fysieke overbelasting en gevaren voor uw personeel. De indeling van de magazijnstelling dient daarom ergonomisch ingedeeld te zijn. Ook aan de veiligheid van zowel uw  personeel, inventaris en voorraden dient u rekening mee te houden.

Kortom, laat je eerst goed adviseren door een deskundig magazijnstelling specialist bij het kiezen van uw magazijninrichting. Lees het complete artikel op   https://www.logistiek.nl/warehousing/artikel/2017/12/magazijnstellingen-zo-kies-je-de-juiste-101161038

Overweegt u een magazijnstelling of heeft u vragen over uw huidige stelling? Bel of mail ons gerust met al uw vragen. Wij helpen u graag verder.

Palletstelling onderdelen

Waar kan ik stelling onderdelen vinden?
Stelling-onderdelen kunt u bij ons vinden. Om uw zoektocht te vereenvoudigen is het aangeraden om eerst het merk en type van uw stelling vast te stellen. Dit geeft de leverancier voldoende informatie om de juiste onderdelen te kunnen bepalen. Heeft u geen idee of twijfelt u over het merk en type, maak duidelijke foto’s van de sluiting van de standers en koppeling van de liggers en stuur deze op. Met behulp van de foto’s kan de palletstelling leverancier voor u aan het werk. Hiermee voorkomt u tevens dat u de verkeerde staanders of liggers ontvangt en ligt de verantwoordelijkheid van onjuistheid bij de leverancier.

Bepaal eerst welk stelling onderdeel nodig zijn
Leg, voor je een onderdeel bij de leverancier aanvraagt, het onderdeel en het aantal vast. Calculeer goed wat in de stelling komt. Hierdoor weet je welke afmeting staanders en liggers je nodig zult hebben en voorkom je misaankopen. Weet je niet wat je nodig hebt, vraag de leverancier om advies.

Neem eigen onderdeel mee
Wil je zeker zijn van je zaak, neem dan eigen onderdeel mee naar een magazijnstelling leverancier en vraag naar hetzelfde onderdeel. De leverancier bepaald aan de hand van het onderdeel het merk en type. Zo weet u ook in de toekomst om welk type het gaat. Heeft de leverancier op dat moment niets staan, vraag de leverancier of zij binnen hun netwerk voor u kunnen vragen of laat uw gegevens achter en vraag of ze u willen contacten mochten er een onderdeel vrijkomen.

Hoe kunnen wij u het beste helpen?

Herken hieronder uw palletstelling en laat ons weten om welk merk of type het gaat. Zit uw stelling niet tussen of weet u niet welk merk u hebt, stuur dan een foto met uw aanvraag naar verkoop@magazijncompleet.nl