[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Gebruikte palletstelling of nieuwe palletstelling?

Gebruikte palletstelling of nieuwe palletstelling kunnen aanzienlijk van elkaar verschillen. Het inrichten van uw magazijnruimte vergt tijd en inspanning. De ruimte wil je tenslotte in een keer goed inrichten zonder dat je de magazijnstelling elk keer onnodig hoeft te verbouwen, maar hoe doe je dat?

In het artikel magazijnstellingen: zo kies je de juiste dat te lezen is op logistiek.nl wordt goed uitgelegd waar je als potentiële en huidige gebruiker van stellingen rekening mee dient te houden bij aanschaf van magazijnstellingen. Wij beschrijven in het kort de belangrijkste bevinden uit het artikel.

Goede voorbereiding is het halve werk
Een aantal essentiële factoren waar je als koper o.a. rekening mee dient te houden zijn; de afmeting van uw oppervlakte, de indeling van het magazijn, afmeting van de pallets of artikelen, gewicht van de opslag, breedte van gangpaden en beveiliging. Deze informatie is zeer nuttig bij het kiezen van een efficiënte magazijnstelling. Daarnaast biedt deze informatie de stellingleverancier een helder beeld waardoor er effectief en sneller gezocht kan worden naar de juiste magazijnstelling.

Kies een stelling die lang mee gaat
Wat zijn de doelstellingen van uw bedrijf en hebben deze invloed op eventuele uitbreiding in uw magazijn? Wanneer je een groei of wijziging in bijvoorbeeld de voorraden verwacht, dan is het verstandig daar per direct rekening mee te houden. Het heeft namelijk geen zin om elk jaar de stelling te vervangen of om te bouwen. Een beetje ruimte meer is beter dan ruimte te kort.

Denk aan uw personeel
De voorraden in de stelling verschillen meestal in afmeting en gewicht. De keus voor een juiste magazijnstelling voorkomt fysieke overbelasting en gevaren voor uw personeel. De indeling van de magazijnstelling dient daarom ergonomisch ingedeeld te zijn. Ook aan de veiligheid van zowel uw  personeel, inventaris en voorraden dient u rekening mee te houden.

Kortom, laat je eerst goed adviseren door een deskundig magazijnstelling specialist bij het kiezen van uw magazijninrichting. Lees het complete artikel op   https://www.logistiek.nl/warehousing/artikel/2017/12/magazijnstellingen-zo-kies-je-de-juiste-101161038

Overweegt u een magazijnstelling of heeft u vragen over uw huidige stelling? Bel of mail ons gerust met al uw vragen. Wij helpen u graag verder.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]